Skip to main content

Saltimbanco, Malvasia, Slovenia

 23,95

Saltimbanco is de naam van een rondreizende show van Cirque du Soleil.
Het wordt gezien als een viering van het leven. Saltimbanco is doordrenkt van opgewektheid en geluk. En dat is precies het gevoel dat je krijgt bij het drinken van deze wijn. Je proeft en ruikt veel tropisch fruit en ook vanille. Deze wijn heeft merkbaar op hout gelegen, maar er zit ook zoveel fruit in dat de wijn heel goed in balans is. Het is een heel rijke, geconcentreerde en complexe wijn.

Ik heb de wijn al geproefd toen die nog in het vat zat in een klein schuurtje ergens in de Sloveense heuvels tegen de Italiaanse grens. Voor mij is het dus heel leuk om de wijn nu te verkopen in zo’n mooie fles met een fleurig en onderscheidend etiket. Het is het eerste jaar dat deze wijn gebotteld is en wat mij betreft is dat meteen heel goed gelukt.

Meer informatie over deze wijn en de Italiaanse wijnmaker ervan, Giuseppe Franceschini, vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: , , ,

Beschrijving

De Italiaanse wijnmaker Giuseppe Franceschini is een man met vele talenten. Hij was ooit succesvol als wedstrijdzwemmer toen hij bedacht dat hij een nieuwe uitdaging wilde en wijn ging maken. Hij reisde de halve wereld over, sprak en werkte met veel verschillende wijnmakers, stak overal iets op tot hij genoeg gezien, geproefd en geleerd had om voor zichzelf te beginnen.

Giuseppe maakt wijnen in Friuli (Italië), Slovenië en Mendoza (Argentinië), hij zoekt overal uitdagingen, blijft nergens lang hangen en streeft op iedere plek waar hij komt naar één ding: de beste wijn maken.

Op een dag kwam hij in Argentinië de Nederlander Jacques Hoogeveen tegen, een man met gevoel voor handel en marketing. Samen besloten ze de wereld te veroveren met kwalitatief hoogstaande wijn.

Jacques overtuigde mij simpelweg door de me de wijn te laten proeven en nu is wijn&verwonderen één van de weinige plekken in Nederland waar je de wijnen van Giuseppe en Jacques kunt vinden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Saltimbanco, Malvasia, Slovenia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *