Skip to main content

Over ons

Meer dan een winkel

Wijn & Verwonderen is uniek in Culemborg en omstreken als verkoop- en ontmoetingspunt voor bijzondere wijnen, whisky’s en bieren. We bieden liefhebbers van wijn, whisky en bieren een assortiment aan dat voor een deel uniek is voor Nederland. Tevens is Wijn & Verwonderen een ontmoetingsplek voor wijnliefhebbers; om kennis te maken met nieuwe wijnen maar ook met andere wijnliefhebbers. Dus ter lering maar ook gewoon ter vermaak!

Na een lange carriére in omroepland, bij radio en tv,  startte Klaas Drupsteen vanuit zijn voorliefde voor mooie wijnen, de winkel in 2015. Na drie jaar hard werken als wijnwinkelier, werd het voor hem duidelijk dat wijn en verwonderen een bredere basis nodig had. Hij wist acht anderen te interesseren om met hem dit avontuur aan te gaan, en zo zijn er nu negen aandeelhouders.

Met deze aandeelhouders is de winkel voortgezet en ontvangt de eigenaar van het historische pand, de Nederlandse stichting Jan van Riebeeckhuis, vanuit de winkel huur waarmee de panden zonder subsidie kunnen worden onderhouden. Daarnaast willen de aandeelhouders de ontmoeting tussen de bezoekers stimuleren. Het is dan ook geen toeval dat de belangen van de aandeelhouders samen komen in Wijn & Ontmoeten BV. Voor de dagelijkse dingen in de winkel is Reinder Scherpenzeel verantwoordelijk.

 

4FBC1D18-ED1B-441B-B869-D016859A9DA3

Reinder Scherpenzeel

Van oorsprong had ik vooral interesse in bier en whisky. Na mijn opleiding als fotograaf aan de kunstacademie kwam ik bij een slijterij en groothandel terecht. Daar ontdekte ik de enorme diversiteit die wijn te bieden heeft en dat boeide mij.  Ik heb mij daar volledig op gestort. Ik vind wijn een schitterend product, vooral hoe het zich in de loop van soms vele jaren kan ontwikkelen.

Ondertussen zit ik al weer twee decennia in het vak waarvan meer dan tien jaar als vinoloog. Het genieten van de geuren en smaken van wijn en het delen van het plezier, heeft bij mij altijd centraal gestaan. De beleving van smaak. En daar hoort ook eten bij. Hoe een heerlijke wijn nóg beter tot zijn recht kan komen bij een goede maaltijd, de juiste temperatuur of in het fijnste glas; ik raak er  niet over uitgepraat. In de winkel ben je dus van harte welkom voor een prettig gesprek en een goed advies.