Skip to main content

Proeverijen

Altijd iets te proeven

Al zo lang ik van wijn hou, vind ik het leuk om veel te proeven, te ontdekken en om mijn ervaringen te delen met anderen. Ik geniet ervan als mensen de wijn die ik lekker vind ook waarderen. Daarom is het voor mij belangrijk en aantrekkelijk om veel te laten proeven in de winkel en om er dan samen met jou over te praten. Want hoe goed wij ook proberen jouw smaak te vangen en je te adviseren, er is er maar één die echt kan bepalen wat je lekker vindt.

Maandelijkse proeverij

Regelmatig organiseren we in de tuin of in het huis een proeverij. Iedereen kan zich daarvoor aanmelden. We nodigen er regelmatig een gastsommelier bij uit die een proeverij samenstelt uit ons assortiment. De gastsommeliers zijn bekende Nederlanders of Culemborgers, die worden gevraagd omdat ze mooie verhalen kunnen vertellen bij de wijnen die we proeven.

Ze kiezen de wijnen niet zozeer omdat ze die zo lekker vinden, maar om het gevoel, de herinnering of de associatie die ze erbij krijgen. Dus bijvoorbeeld een wijn uit een streek waar ze vroeger als kind vaak vakantie vierden of de wijn die ze dronken op het eerste afspraakje met hun grote liefde. Een proeverij die gecombineerd wordt met een goed gesprek.

Benieuwd naar onze proeverijen? Hier vind je de eerstkomende.

Proeverij op maat

Zoek je een aantrekkelijke, inspirerende activiteit voor een groep? Heb je een familiefeest, een bedrijfsuitje, een reünie, een vrijgezellenparty of wil je gewoon met vrienden bij elkaar komen? Ik organiseer jouw proeverij.

Proeven kan in het proeflokaal, in de tuin of in de winkel. Alles is mogelijk. Je kunt het zo chique of eenvoudig maken als je wilt en jij bepaalt hoeveel wijnen je proeft. Wil je dat wij er hapjes bij verzorgen of neem je die zelf mee? Wil je veel uitleg bij de wijnen of praat je liever wat meer met je tafelgenoten? Je kunt het allemaal zelf bepalen. Ik vind het belangrijk om de wijnen op een aantrekkelijke manier te presenteren, waarbij sfeer en anekdotes belangrijker zijn dan al te veel technische informatie. Ik heb een eigen stijl ontwikkeld, waarbij mijn ervaring als presentator op radio en TV goed van pas komt.

Voor wie het leuk vindt, kan ik bij het proeven passende oude Perzische gedichten voorlezen. Die teksten hebben hun oorsprong in het gebied waar de wijncultuur begonnen is. Ze gaan over wijn, maar er worden ook hele mooie, inspirerende levenslessen in gegeven.

De prijs is afhankelijk van het aantal proefglazen en de kosten van de wijn. Een proeverij met zes verschillende wijnen van gemiddelde prijs zonder hapjes kost € 15,- p.p. met een minimum van acht personen.

Kom langs of neem contact op om je wensen te bespreken.

Proeverij op locatie

Alles wat hierboven beschreven is, kan ook op locatie. Ik neem de glazen, de spuugbakken en eventueel de hapjes mee. Je blijft na afloop niet met een vervelende afwas zitten.

Voor een proeverij op locatie geldt een meerprijs van 50 cent per kilometer en 3,- per persoon.

Neem contact op voor meer informatie.