Skip to main content

Bacán, Malbec Classico

 16,95

Kijk naar dit etiket en je hoort de muziek. Je ziet mensen dansen over het witte papier. Je ziet kunst. Mooi, stijlvol, opvallend en creatief. Achter zo’n etiket verwacht je bijzondere wijn. En dat is terecht.

Het woord Bacán staat voor een beschaafde, fijngevoelige man, die van het goede leven houdt . Hij is hoffelijk naar vrouwen, houdt van feesten en van goede wijn! Dit woord stamt uit het Lunfardo, de taal van de zelfkant, die vaak gebruikt werd in de teksten van de tango.

De Bacán Malbec Clásico is een complexe, gelaagde wijn met een heerlijke kersengeur- en smaak. Niet eendimensionaal. Intens, geconcentreerd, vol, maar ook zacht. Deze wijn is in de achterliggende jaren zijn harde randje kwijtgeraakt, heeft milde tannines, is goed te verteren en zeer smaakvol. Wij zijn fan van deze wijn.

Meer informatie over de Italiaanse wijnmaker van deze wijn, Giuseppe Franceschini, vind je onderaan deze pagina.

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

De Italiaanse wijnmaker Giuseppe Franceschini is een man met vele talenten. Hij was ooit succesvol als wedstrijdzwemmer toen hij bedacht dat hij een nieuwe uitdaging wilde en wijn ging maken. Hij reisde de halve wereld over, sprak en werkte met veel verschillende wijnmakers, stak overal iets op tot hij genoeg gezien, geproefd en geleerd had om voor zichzelf te beginnen.

Giuseppe maakt wijnen in Friuli (Italië), Slovenië en Mendoza (Argentinië), hij zoekt overal uitdagingen, blijft nergens lang hangen en streeft op iedere plek waar hij komt naar één ding: de beste wijn maken.

Op een dag kwam hij in Argentinië de Nederlander Jacques Hoogeveen tegen, een man met gevoel voor handel en marketing. Samen besloten ze de wereld te veroveren met kwalitatief hoogstaande wijn.

Jacques overtuigde mij simpelweg door de me de wijn te laten proeven en nu is wijn&verwonderen één van de weinige plekken in Nederland waar je de wijnen van Giuseppe en Jacques kunt vinden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bacán, Malbec Classico” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *