Skip to main content

Weingut Mazza, Riesling Vorder Seiber, Federspiel, Wachau

 14,95

Eén van de wijnen die ik zelf importeer is de Riesling Federspiel van Ilse Mazza/Weingut Mazza. Deze wijn is een pure, frisse, minerale wijn met rijpe peer en ander fruit in de geur. De wijn heeft mooie zuren, is complex, elegant en heeft ook iets kruidigs. Een sappige wijn die je lang blijft proeven..
Meer informatie over Weingut Mazza en de wijnen van de Wachau (Oostenrijk) vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: , , ,

Beschrijving

Ilse Mazza heeft jaren geleden een drie hectare klein wijngoed van haar ouders in Wachau overgenomen. Dat wijngoed is al vanaf 1695 in de familie, maar pas in 1983 worden er zelfstandig wijnen gemaakt. Ilse doet dat inmiddels samen met haar dochter Christine die bij haar in het bedrijf is gekomen. Moeder en dochter maken heerlijke wijnen.
Wachau is het bekendste en mooiste wijngebied voor (witte) wijn in Oostenrijk. Wijnen uit die regio kunnen vaak moeiteloos de competitie aan met gerenommeerde witte Bourgognes. In Wachau hebben ze een classificatiesysteem dat het kwaliteitsniveau van de wijnen inzichtelijk maakt. De lichtste wijnen worden Steinfeder genoemd, de wat zwaardere Federspiel en de zwaarste en vaak beste wijnen krijgen de benaming Smaragd mee. De wijnen hebben steeds meer alcohol en ook meer kracht, intensiteit en smaak. Meestal heeft dit te maken met het moment van de oogst. Hoe later de pluk, hoe krachtiger en alcoholischer de wijn.

Door het stromen van de Donaue zijn in Wachau gedurende miljoenen jaren steile rivierhellingen ontstaan, die betoverend mooi zijn (beschermd werelderfgoed), maar die ook een heel goede bodem vormen voor wijndruiven.
Ik ben een paar keer bij Ilse Mazza op bezoek geweest en als ze me vol trots door de wijnvelden leidt, geniet ik van haar verhalen en van het geweldige uitzicht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Mazza, Riesling Vorder Seiber, Federspiel, Wachau” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.