Skip to main content

Erwin Riske – Spätburgunder Schieferturm

 22,95

Een wijn die ik importeer is van één van de vooraanstaande wijnproducenten Volker Riske, de zoon van naamgever Erwin. Het motto van Volker is “Klasse voor massa” en hij maakt dan ook kwalitatief hoogstaande, zuivere wijnen.
Deze zachte, complexe wijn heeft naast het geurende rode fruit ook tonen van vanille. De wijn heeft dan ook vijftien maanden op nieuwe houten vaten gelegen. De wijn is vol, fruitig, warm, intens en zeer smaakvol. Heeft een lange, prettige afdronk met een piepklein bittertje dat de wijn een lichte bite geeft. Bijzondere wijn waarin je veel ruikt en proeft.
Meer informatie over dit wijngebied en Weingut Erwin Riske vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: , ,

Beschrijving

De Ahr is verschillende opzichten een prachtig wijngebied, niet ver van Bonn. Als je bij Venlo de grens over gaat, ben je er zo en dan rijd je plotseling door een schilderachtig landschap met stijle heuvels, waar een klein riviertje, de Ahr, zich een weg heeft gebaand. Mooi om er te wandelen of te fietsen, nog mooier bijna om er wijn te drinken. De Ahr is het meest noordelijke rode wijngebied van Duitsland en er komen echt heerlijke wijnen vandaan. Vooral de Spätburgunders uit die regio zijn vermaard. Spätburgunder is de Duitse naam voor Pinot Noir, de druif van de rode Bourgognes. Sommige Ahr-wijnen doen in kwaliteit echt niet onder voor chique Bourgognes. Alleen de prijs is anders.
Toch zijn die wijnen ook weer niet spotgoedkoop omdat het een hele toer is om op die steile heuvels druiven te verbouwen. Er gaan heel wat extra zitten in het wijn maken omdat er veel met de hand moet gebeuren.
De wijnvelden in de Ahr lihggen vaak mooi in de zon en doordat de rivier diep door het landschap gesneden is, worden ze goed beschermd tegen de soms gure wind. Daarom is het microklimaat heel gunstig voor wijnbouw en komen er, ondanks de noordelijke ligging, mooie, rijpe rode wijnen vandaan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Erwin Riske – Spätburgunder Schieferturm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.