Skip to main content

Weingut Erwin Riske – Spätburgunder E.R., 2015

 15,95

Eén van de wijnen die ik importeer is de De Spätburgunder E.R. Deze wijn is fris, veelzijdig en smaakvol. Je ruikt en proeft rijpe kersen en aardbeien. De geur is verfijnd, maar open. Het is een zachte, warme wijn met ronde tannines en een klein bittertje in de afdronk. Heel aangenaam en elegant. Meer informatie over dit wijngebied en Weingut Erwin Riske vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: ,

Beschrijving

De Ahr is verschillende opzichten een prachtig wijngebied, niet ver van Bonn. Als je bij Venlo de grens over gaat, ben je er zo en dan rijd je plotseling door een schilderachtig landschap met stijle heuvels, waar een klein riviertje, de Ahr, zich een weg heeft gebaand. Mooi om er te wandelen of te fietsen, nog mooier bijna om er wijn te drinken. De Ahr is het meest noordelijke rode wijngebied van Duitsland en er komen echt heerlijke wijnen vandaan. Vooral de Spätburgunders uit die regio zijn vermaard. Spätburgunder is de Duitse naam voor Pinot Noir, de druif van de rode Bourgognes. Sommige Ahr-wijnen doen in kwaliteit echt niet onder voor chique Bourgognes. Alleen de prijs is anders.
Toch zijn die wijnen ook weer niet spotgoedkoop omdat het een hele toer is om op die steile heuvels druiven te verbouwen. Er gaan heel wat extra zitten in het wijn maken omdat er veel met de hand moet gebeuren.
De wijnvelden in de Ahr lihggen vaak mooi in de zon en doordat de rivier diep door het landschap gesneden is, worden ze goed beschermd tegen de soms gure wind. Daarom is het microklimaat heel gunstig voor wijnbouw en komen er, ondanks de noordelijke ligging, mooie, rijpe rode wijnen vandaan.
Eén van de vooraanstaande wijnproducenten is Volker Riske, de zoon van naamgever Erwin. Het motto van Volker is “Klasse voor massa” en hij maakt dan ook kwalitatief hoogstaande, zuivere wijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Weingut Erwin Riske – Spätburgunder E.R., 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.