Skip to main content

Sessanea® – Barbera d’Asti DOCG 2013 Superiore

€ 14,95

Deze Barbera d’Asti DOCG Superiore is heeft 20 maanden gelegen op houten vaten en is daarna nog zes manden op fles bewaard. robijnrood van kleur en ruikt naar vers rood fruit en kruiden. De wijn is vol van smaak, intens, zacht en aanhoudend.

 

Categorie:

Productbeschrijving

De inheemse Piemontese druif Barbera is lange tijd beschouwd als een slobberwijn. Producenten wilden er tot ver in de jaren 80 vooral véél van maken, naar de kwaliteit werd minder gekeken. Later werd de opbrengst per hectare beperkt, werden druiven zorgvuldiger geselecteerd en werd veel meer zorg besteed aan het wijn maken en bewaren. De druif heeft daardoor zoveel respect afgedwongen dat Barbera d’Asti in 2008 de DOCG-status kreeg. Dat is de hoogste kwaliteitsaanduiding in Italië. Barbera d’Alba is vooralsnog een DOC.

Deze Barbera d’Asti Superiore van Azienda Vitivinicola Giulia. Is een mooi voorbeeld van steeds betere wijnen van deze druif. Wijnmaker Franco Ghilardo is zo’n perfectionist dat zelfs het allerbeste nog net niet goed genoeg is. Het kan altijd beter. Niets laat hij aan het toeval over, aan elk detail denkt hij. Ook over verpakking en transport heeft hij zo zijn eigen ideeën. Pallets worden maar voor de helft opgestapeld en de flessen worden dubbel verpakt. De kwaliteit van zijn wijnen mag door niets worden aangetast.

Behalve dat hij een toegewijd wijnmaker is, kan hij gepassioneerd vertellen. Onvermoeibaar laat hij mensen zoveel mogelijk proeven en hij raakt niet uitgesproken over zijn wijnen als mensen interesse tonen. Het is een genot om naar hem te luisteren. Zeker als je daarbij iets te proeven krijgt!

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Sessanea® – Barbera d’Asti DOCG 2013 Superiore” te reviewen