Skip to main content

Sessanea® – Barbera d’Asti DOCG 2013 Superiore White label

€ 14,95

Deze Barbera d’Asti Superiore DOCG “Etichetta Bianca” heeft twee jaar liggen rijpen in een groot eiken vat. De smaak van het hout is minder sterk dan in kleinere, nieuwe vaten, maar het effect op de wijn is nog altijd groot. Na botteling is de wijn ook nog minimaal een half jaar bewaard op het domein. De wijn ruikt naar rijp fruit en kruiden. De smaak is zacht en aanhoudend. Door de mooie zuren is het een frisse wijn met bescheiden tannines.

Categorieën: ,

Productbeschrijving

De inheemse Piemontese druif Barbera is lange tijd beschouwd als een slobberwijn. Producenten wilden er tot ver in de jaren 80 vooral véél van maken, naar de kwaliteit werd minder gekeken. Later werd de opbrengst per hectare beperkt, werden druiven zorgvuldiger geselecteerd en werd veel meer zorg besteed aan het wijn maken en bewaren. De druif heeft daardoor zoveel respect afgedwongen dat Barbera d’Asti in 2008 de DOCG-status kreeg. Dat is de hoogste kwaliteitsaanduiding in Italië. Barbera d’Alba is vooralsnog een DOC.

Deze Barbera d’Asti Superiore van Azienda Vitivinicola Giulia. Is een mooi voorbeeld van steeds betere wijnen van deze druif. Wijnmaker Franco Ghilardo is zo’n perfectionist dat zelfs het allerbeste nog net niet goed genoeg is. Het kan altijd beter. Niets laat hij aan het toeval over, aan elk detail denkt hij. Ook over verpakking en transport heeft hij zo zijn eigen ideeën. Pallets worden maar voor de helft opgestapeld en de flessen worden dubbel verpakt. De kwaliteit van zijn wijnen mag door niets worden aangetast.

Behalve dat hij een toegewijd wijnmaker is, kan hij gepassioneerd vertellen. Onvermoeibaar laat hij mensen zoveel mogelijk proeven en hij raakt niet uitgesproken over zijn wijnen als mensen interesse tonen. Het is een genot om naar hem te luisteren. Zijn wijnen proeven is nóg leuker. En lekker!

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Sessanea® – Barbera d’Asti DOCG 2013 Superiore White label” te reviewen