Skip to main content

Saltimbanco, Refosco Riserva, Colli Orientali del Friuli

 35,95

Saltimbanco is de naam van een rondreizende show van Cirque du Soleil.
Het wordt gezien als een viering van het leven. Saltimbanco is doordrenkt van opgewektheid en geluk.

Deze Refosco uit Friuli paart veel kracht en intensiteit aan dat geluksgevoel. Het is een geconcentreerde, donkere wijn met zwart fruit en kruiden in geur en smaak. Het is een wijn die heel mooi ouder wordt, want hij is al 7 en kan nog jaren mee. Een bijzondere, complexe wijn van een druif die je buiten Friuli eigenlijk nooit tegen komt. In dit geval is het een echte krachtpatser, die zich steeds meer opent en toont naarmate hij langer in het glas zit. Als je er lekker lang mee doet, ruik en proef je er voortdurend iets anders in deze wijn.

Meer over de Italiaanse wijnmaker van deze wijn, Giuseppe Franceschini, vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: , ,

Beschrijving

De Italiaanse wijnmaker Giuseppe Franceschini is een man met vele talenten. Hij was ooit succesvol als wedstrijdzwemmer toen hij bedacht dat hij een nieuwe uitdaging wilde en wijn ging maken. Hij reisde de halve wereld over, sprak en werkte met veel verschillende wijnmakers, stak overal iets op tot hij genoeg gezien, geproefd en geleerd had om voor zichzelf te beginnen.

Giuseppe maakt wijnen in Friuli (Italië), Slovenië en Mendoza (Argentinië), hij zoekt overal uitdagingen, blijft nergens lang hangen en streeft op iedere plek waar hij komt naar één ding: de beste wijn maken.

Op een dag kwam hij in Argentinië de Nederlander Jacques Hoogeveen tegen, een man met gevoel voor handel en marketing. Samen besloten ze de wereld te veroveren met kwalitatief hoogstaande wijn.

Jacques overtuigde mij simpelweg door de me de wijn te laten proeven en nu is wijn&verwonderen één van de weinige plekken in Nederland waar je de wijnen van Giuseppe en Jacques kunt vinden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Saltimbanco, Refosco Riserva, Colli Orientali del Friuli” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *