Skip to main content

Ronchi di Cialla – Schioppettino di Cialla

 33,95

De ouders van de huidige eigenaren, Ivan en Pierpaolo, hebben de Schioppettino gered. Die was bijna verdwenen en door hun toedoen wordt deze inheemse druif weer breed aangeplant in Friuli. De wijn is heel elegant en complex. Heeft een heerlijke geur waarin veel te ontdekken valt zoals rood fruit en wat peper en andere kruiden. De wijn is zacht en nobel. Je kunt ‘m het best in een groot glas schenken, om je neus daar langdurig in te steken. Daarna met kleine slokjes aandachtig drinken.
De wijn oudert goed ondanks de zachte tannines. Alle wijnen vanaf 1977, toen deze wijn voor het eerst gebotteld werd, zijn nog te drinken. Heel bijzonder!

Meer informatie over dit prachtige wijngoed van Ronchi di Cialla vind je onderaan deze pagina.

Categorieën: ,

Beschrijving

Op het prachtige wijngoed van Ronchi di Cialla ben ik geweest toen ik voor het TV-programma Wijn met Karakter met Monique van de Ven op reis was door Friuli. Dit wijngoed is gelegen op een berg, die voor het overgrote deel uit ongerepte natuur bestaat. Veel bos, de zwijnen grazen daar niet ver van de wijnstokken en zoeken in de herfst naar truffels. Paddestoelen zijn er ook volop en de wijnen van Ronchi di Cialla (allemaal gemaakt van inheemse druiven) passen dan ook goed bij lekkere herfstgerechten zoals risotto met paddenstoelen, truffel en parmezaanse kaas.

De wijnen van Ronchi di Cialla worden geregeld geschonken bij staatsbanketten. Of je het nou leuk vindt of niet… Vladimir Poetin heeft de wijnen van dit huis geproefd net als Hosni Moebarak en Kofi Annan.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ronchi di Cialla – Schioppettino di Cialla” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *