Skip to main content

Monte Brècale – Moscato, 2015

 13,95

Biologische wijn van de muskaatdruif uit de buurt van Padua in Noord-Italië. De familie Sinigaglia maakt daar onderscheidende, biologische wijnen met behulp van de gelauwerde wijn-architect Giuseppe Francheschini, van wie wij veel meer wijnen in het assortiment hebben. Deze Moscato is heel droog en tegelijkertijd arromatisch. Lees de uitgebreide beschrijving voor meer informatie.

Categorieën: ,

Beschrijving

Ten zuidwesten van de Noord-Italiaanse stad Padua, waar tientallen heuvels een betoverend natuurpark vormen, is de vulkanische grond zeer geschikt om druiven te verbouwen. De druiven van deze Moscato groeien op één van die heuvels, de Monte Brècale.

Je vindt daar in de grond ontelbare fossielen van schelpdieren. Vroeger was er namelijk een zee. In die vulkanische, rotsachtige bodem moeten de druivenstokken hard werken om aan voedsel en water te komen. Die extra inspanning zorgt vaak voor betere wijn.

Op de Monte Brècale wonen Franco en Fabrizia Sinigaglia. Samen met hun zoon Matteo maken ze biologische wijnen. Want, zo zeggen ze, ‘wij leven hier, wij houden van dit land en wij willen er zo goed mogelijk voor zorgen’.

De moscato (muskaatdruif) is één van de oudste druivensoorten ter wereld. Er worden meestal zoete wijnen van gemaakt, maar als je wat langer doorgaat met de fermentatie en alle suikers omzet in alcohol, krijg je een droge wijn. Deze Moscato van Monte Brècale is een uitgesproken en onderscheidend voorbeeld daarvan.

Het bijzondere van deze wijn is dat hij niet naar buxus, citrus, gras, perzikken, Lychee, hout of vanille ruikt, maar gewoon naar druif. Dat is gek genoeg bij wijn haast nooit het geval.

Wijnen van de muskaatdruif combineren heel goed met asperges. Dat is iets minder bekend dan de combinatie met pinot blanc, maar veel verrassender en zeker zo geschikt.

Je kunt de wijn ook heel goed drinken bij salades en bij visgerechten, als daar niet al te vette, romige sauzen bij zitten. En… probeer ‘m eens als aperitief. Ook als je er weinig of niets bij eet, kun je volop genieten van deze biologische Moscato uit Padua.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Monte Brècale – Moscato, 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.