Skip to main content

Bacán – Clásico Blanco, 2013

 15,95

Kijk naar dit etiket en je hoort de muziek. Je ziet mensen dansen over het witte papier. Je ziet kunst. Mooi, stijlvol, opvallend en creatief. Achter zo’n etiket verwacht je bijzondere wijn. En dat is terecht.

Het woord Bacán staat voor een beschaafde, fijngevoelige man, die van het goede leven houdt . Hij is hoffelijk naar vrouwen, houdt van feesten en van goede wijn! Dit woord stamt uit het Lunfardo, de taal van de zelfkant, die vaak gebruikt werd in de teksten van de tango.

De Bacán Blanco Clásico bestaat voor 70 % uit chardonnay, 20 % uit sauvignon blanc en 10 % uit Torrontes. De druiven worden op 1000 meter hoogte verbouwd, waardoor het er niet te warm en de wijn lekker fris is. Als je de wijn proeft zou je denken dat er meer sauvignon blanc in zit, doordat je citrus en een beetje grapefruit proeft. De wijn is zeker niet vettig, maar elegant en veelzijdig.

Meer informatie over de Italiaanse wijnmaker van deze wijn, Giuseppe Franceschini, vind je onderaan deze pagina.

Categorie:

Beschrijving

De Italiaanse wijnmaker Giuseppe Franceschini is een man met vele talenten. Hij was ooit succesvol als wedstrijdzwemmer toen hij bedacht dat hij een nieuwe uitdaging wilde en wijn ging maken. Hij reisde de halve wereld over, sprak en werkte met veel verschillende wijnmakers, stak overal iets op tot hij genoeg gezien, geproefd en geleerd had om voor zichzelf te beginnen.

Giuseppe maakt wijnen in Friuli (Italië), Slovenië en Mendoza (Argentinië), hij zoekt overal uitdagingen, blijft nergens lang hangen en streeft op iedere plek waar hij komt naar één ding: de beste wijn maken.

Op een dag kwam hij in Argentinië de Nederlander Jacques Hoogeveen tegen, een man met gevoel voor handel en marketing. Samen besloten ze de wereld te veroveren met kwalitatief hoogstaande wijn.

Jacques overtuigde mij simpelweg door de me de wijn te laten proeven en nu is wijn&verwonderen één van de weinige plekken in Nederland waar je de wijnen van Giuseppe en Jacques kunt vinden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bacán – Clásico Blanco, 2013” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.