Skip to main content

Monte Brècale – Ammonite Bianco, 2015

 13,95

Biologische wijn uit de buurt van Padua in Noord-Italië, gemaakt van 60% chardonnay, 35% Manzoni (lokale druif, kruising tussen riesling en pinot bianco) en 5% moscato. De familie Sinigaglia maakt daar onderscheidende, biologische wijnen met behulp van de gelauwerde wijn-architect Giuseppe Francheschini, van wie wij veel meer wijnen in het assortiment hebben. Deze Ammonite Bianco is lekker als aperitief, bij salade en lichte visgerechten.

Categorie:

Beschrijving

Ten zuidwesten van de Noord-Italiaanse stad Padua, waar tientallen heuvels een betoverend natuurpark vormen, is de vulkanische grond zeer geschikt om druiven te verbouwen. De druiven in deze Ammonite groeien op één van die heuvels, de Monte Brècale.
Je vindt daar in de grond ontelbare fossielen van ammonieten; aan inktvissen verwante schelpdieren. Vroeger was hier namelijk een zee. In die vulkanische, rotsachtige bodem met daarin al die fossielen, moeten de druivenstokken hard werken om aan voedsel en water te komen. Die extra inspanning zorgt vaak voor de beste wijn.

De naam van deze wijn en het etiket verwijzen duidelijk naar de plek waar de druiven groeien. Daar woont de familie Sinigaglia. Het echtpaar Franco en Fabrizia maken samen met hun zoon Matteo biologische wijnen. Want, zo zeggen ze, ‘wij leven hier, wij houden van dit land en wij willen er zo goed mogelijk voor zorgen’.

De wijnmakers worden ondersteund door de gelauwerde, reizende oenoloog Giuseppe Franceschini, die als een wijnarchitect zeer nauw betrokken is bij de druiventeelt en het wijnmaken. De bodem, het droge, zonnige klimaat en die vruchtbare samenwerking levert onderscheidende wijn op.

Het is niet de makkelijkste wijn, geen zwoele allemansvriend, maar het is wel wijn die veel te bieden heeft. Als je de tijd neemt, aandacht geeft aan wat je drinkt, kun je er veel in ontdekken. Hij is met liefde, zorg en oog voor de traditie van het land en de wijnbouw gemaakt. Het is een zuivere wijn met een lange afdronk, die staat voor gedrevenheid, impact en kwaliteit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Monte Brècale – Ammonite Bianco, 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.