Skip to main content

Ronchi di Cialla, Verduzzo

 24,95

Deze rijke dessertwijn ruikt naar honing, acacia en abrikozen. De wijn heeft een sterke smaak, is warm en sensueel. Vol, rond, maar ook delicaat. Zoet, maar niet té zoet. De wijn verveelt niet snel. Lekker bij luchtige desserts, maar ook bij sommige hartige gerechten als paté, duif, eend, soufflé en pittige kazen.

Op het prachtige wijngoed van Ronchi di Cialla ben ik geweest toen ik voor het TV-programma Wijn met Karakter met Monique van de Ven op reis was door Friuli. Dit wijngoed is gelegen op een berg, die voor het overgrote deel uit ongerepte natuur bestaat. Veel bos, de zwijnen grazen daar niet ver van de wijnstokken en zoeken in de herfst naar truffels. Paddestoelen zijn er ook volop en de wijnen van Ronchi di Cialla (allemaal gemaakt van inheemse druiven) passen dan ook goed bij lekkere herfstgerechten zoals risotto met paddenstoelen, truffel en parmezaanse kaas.

De wijnen van Ronchi di Cialla worden geregeld geschonken bij staatsbanketten. Of je het nou leuk vindt of niet… Vladimir Poetin heeft de wijnen van dit huis geproefd net als Hosni Moebarak en Kofi Annan.

Categorie:

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ronchi di Cialla, Verduzzo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *