Skip to main content

Toekomst – 29 juni 2016

Ze komt voor bubbels zonder alcohol, want ze heeft iets te vieren. In 2011 hoorde ze dat ze een tumor had en maar dertig procent kans om nog vijf jaar te leven. Nou, dat heeft ze toch mooi gehaald en bovendien kwam kortgeleden het geweldige nieuws dat er geen kwaadaardige cellen meer te vinden zijn in haar lijf. Ze wil het vieren met familie en vrienden die haar de hele tijd oneindig trouw zijn gebleven.

Ze was getroffen door een zeldzame vorm van kanker en het duurde lang voordat precies duidelijk werd waar uitzaaiingen zaten. Ze zegt: ,,Ik voelde me heel slecht, wist dat er meer aan de hand was, maar de artsen zagen het niet. Ze namen me niet serieus, werden onaardig, gingen zelfs schreeuwen omdat ik te kritisch was en wilde dat ze beter zouden kijken. Ze hebben me zelfs een keer van harte gefeliciteerd met een kerngezonde lever. Ik werd echter zieker, magerder, bleker.”

,,Uiteindelijk ben ik in het Erasmus MC in Rotterdam terechtgekomen en daar ontdekten ze verschillende uitzaaiingen in mijn lever. Ik ben toen geopereerd, die uitzaaiingen zijn er uitgesneden en gedeeltelijk weggebrand. Ik werd pas twee dagen later wakker.”

,,Door dat ziekenhuis en een Ayurvedische arts, die zich baseert op de traditionele geneeswijze uit India, lijkt mijn lichaam vrij van kankercellen. Het blijft spannend, het is nog heel pril, maar dit is natuurlijk ongelofelijk fijn.”

,,Mijn leven is op zijn kop gezet door die ziekte en wat er verder gebeurd is. Eerst werd ik vol ongeloof met de dood geconfronteerd, daarna ben ik in het medisch circuit emotioneel bijna kapotgemaakt en nu heb ik opeens weer een toekomst. Nieuwe kansen, nieuwe plannen en nieuw perspectief.”

,,Deze ervaringen hebben me geleerd dat je trouw moet blijven aan jezelf, dat je niet moet opgeven en dat je zo min mogelijk moet uitstellen in het leven. Voor je het weet, is het te laat. Toch ben ik nauwelijks bang geweest dat ik zou doodgaan. Het kon nog niet. Ik hou zoveel van het leven dat ik me onmogelijk kon voorstellen dat het al zou ophouden.”

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.