Skip to main content

Over ons

Klaas Drupsteen

Sinds een jaar of vijftien vieren mijn vriendin en ik geen vakantie meer buiten een wijngebied. We proeven wat af in al die mooie regio’s waar we naartoe gaan. Dat verveelt nooit. Nou ja… sinds onze dochter een mening heeft, hebben we soms wat discussie over het proeven, maar ter compensatie duiken we dan ook vaak een zwembad in.

Wijn proeven staat voor mij gelijk aan avontuur. Je weet nooit wat je te wachten staat als je de kurk van een onbekende fles trekt. Elke keer ben ik weer nieuwsgierig naar wat ik ga ruiken en proeven.

Om het assortiment van de winkel samen te stellen heb ik meer dan elfhonderd wijnen geproefd en ook een beetje tot mijn eigen verbazing, had ik bijna in iedere slok zin. Mijn liefde voor wijn is niet verdwenen nu ik er beroepsmatig mee te maken heb.

Na ruim 25 jaar bij de omroep, waar ik als laatste een wijnprogramma gemaakt heb, besloot ik voorlopig iets anders te gaan doen. En dan is er eigenlijk maar één mogelijkheid: het moet iets met wijn zijn. Toen ik het Jan van Riebeeckhuis bezocht had, wilde ik niets anders meer. Dit pand met die mooie tuin en dat karakteristieke proeflokaal is geknipt voor een wijnhandel. Mooier kon en kan ik het me niet wensen.

Toen ik zeven jaar geleden vinoloog werd, had ik geen idee dat ik er ooit iets mee zou doen voor mijn werk. Al bij de omroep ging wijn een steeds grotere rol spelen en nu ben ik helemaal blij dat ik destijds die opleiding heb voltooid.

Reinder Scherpenzeel

Hallo, ik ben Reinder. Na een poos aan de wereld van fotografie te hebben gesnuffeld, kwam ik te werken in een slijterij. Hier ging een nieuwe wereld voor me open. Ik was al gek op bier en whisky, maar in de slijterij ontstond pas echt een liefde voor de wijn. En die liefde is zover uitgegroeid dat ik uiteindelijk vinoloog ben geworden en alleen nog maar in de wijnbranche heb gewerkt. Net als bij Klaas zijn reizen altijd gecombineerd met het bezoeken van wijngebieden. Ik ben blij dat ik mijn steentje mag bijdragen aan de prachtige winkel van wijn&verwonderen.

Nicoline Schipper

Wijn neemt een steeds grotere plaats in mijn leven in. Mijn ouders zijn wijnliefhebbers en van kleins af aan ben ik gewend dat er bij het kerstdiner en andere etentjes wijn wordt gedronken en over wijn wordt gepraat. Al heel lang bezoeken Klaas en ik in de zomervakantie veel wijnboeren en er gaan altijd heel wat flessen mee terug in de achterbak. Tegenwoordig staat ons hele huis vol wijn en proeven we ook buiten de zomervakantie heel veel voor het assortiment in de winkel. Daar ben ik door eigen werkzaamheden niet vaak te vinden, maar achter de schermen werk ik mee en tijdens wijnproeverijen en evenementen zal ik zeker in de winkel zijn om te helpen. Het is een prachtige en fijne plek om te zijn: een mooi pand, een rustgevende tuin, inspirerende kunst en bijzondere flessen wijn en andere drank.