Skip to main content

Nieuwe liefde – 8 juni 2016

Een man en een vrouw nemen alles in de winkel rustig in zich op en zijn vast van plan een paar flessen goede wijn te kopen. Hij vertelt dat ze voor het laatst in het Jan van Riebeeckhuis waren toen hij daar omgetoverd werd tot Sinterklaas. De Sinterklaas van Culemborg. Zij schminkte hem en hij heeft nog nooit zo vaak gehoord dat hij er mooi uitzag. Dat kan ze dus. Op gevoel, want ervaring met schminken had ze niet.

Ze kennen elkaar van het werk. Dat klikte meteen en na een tijdje besloten ze samen een bureau voor coaching en training op te richten. Geleidelijk aan merkten ze dat er meer was. Bij beiden. Ze werden verliefd en wilden ook buiten het werk bij elkaar zijn.

,,Wat is het dat jullie zo leuk, mooi en bijzonder vinden aan elkaar?” vraag ik. Zij begint: ,,Hij is een heel betrokken en warme man, die aandacht heeft voor alles wat hij doet. Ook voor mij. Vanaf de eerste dag, ons eerste gesprek zijn wij echt bij elkaar. Met volle interesse.”

Hij vult aan: ,,Wat mij meteen raakte, is haar diepe warmte, haar openheid en haar kinderlijke nieuwsgierigheid. Het voelt vertrouwt, al vanaf het begin. We hoeven ons niet te verbergen voor elkaar. Dat kunnen we ook niet. Je kunt van veel mensen houden, maar slechts bij één persoon dring je helemaal door tot de kern. Dan val je bijna samen, zowel verstandelijk, zakelijk als spiritueel. Deze liefde is volledig nieuw voor mij.”

Ze vertellen dat hij binnenkort bij haar intrekt en ik vraag of het ook niet een beetje veel kan worden. Samenwerken en samenwonen. Zij: ,,We hebben natuurlijk onze eigen opdrachten en buiten het werk andere bezigheden.” ,,Als het nodig is, trekken we ons terug” vult hij aan, ,,maar dat is zelden.”

,,Lachen jullie veel samen?” vraag ik. ,,Ja, heel veel. Humor is belangrijk. En gezelligheid, lekker eten en drinken. Zij heeft een geweldig gevoel voor wijnen en spijzen. Ook dat vind ik fijn!”

Ze vertrekken met verschillende flessen, waaronder een bijzondere wijn uit Libanon. Ik ben benieuwd wat ze daarbij gaan eten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.